Muziekvereniging Excelsior behaalt eerste prijs bij Concertwedstrijden in Veldhoven

Publicatiedatum: 28-11-2016

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. Na een jaar lang repeteren en een prima  generale uitvoering in de Gemeenschapshuis “de Pit” in Overloon op zaterdagavond, vertrokken zondagmorgen de muzikanten met een aantal supporters richting Veldhoven om deel te nemen aan de Concertwedstrijden 2016. Elke muziekvereniging is verplicht om één maal in de 5 jaren zich te laten beoordelen door een deskundige jury. Afgelopen weekend deden er in Veldhoven weer 21 verenigingen mee aan deze wedstrijden welke door heel Nederland plaatsvinden.

Het fanfareorkest van Muziekvereniging Excelsior was rond het middaguur aan de beurt en liet zich van hun beste kant zien. De jury was deze dagen niet scheutig met de punten zo bleek achteraf. Het goede gevoel over de uitvoering had echter terecht de overhand. Er werd een topprestatie geleverd door de muzikanten onder leiding van hun dirigent Hans Thijssen. Er werden 3 werken gespeeld, waarvan er 2 beoordeeld werden op tien verschillende muzikale criteria. Beide werken behaalden een ruime 8 waardoor er een totaal score van 81,08 uit de bus rolde op een schaal van 0 tot 100. Een eerste prijs en een uitvoering om trots op te zijn.

Dirigent en muzikanten van harte gefeliciteerd!

Nu maken we ons weer op voor het volgende evenement, het Kerstconcert op zaterdagavond 17 december om 19.30 uur. We zien u daar graag terug.

Muziekvereniging Excelsior Oploo zoekt dirigent
Slagwerkspektakel in plaats van Meubelboulevard op 2e Paasdag
“Kerstlicht” met Excelsior tijdens Kerstconcert op zaterdag 17 december 2022
Uitwisselingsconcert Excelsior in Groesbeek
Muziekvereniging Excelsior Oploo maakt vliegende start na muzikale lockdown!
In Memoriam Ad van de Berg (1945 – 2020)
Overlijden Harrie Aarts
Aanstaande zaterdag “Beleef Kerst” met Muziekvereniging Excelsior en “Mart en band”, blokfluiters en Jeugdslagwerkgroep
Slagwerkgroep Vortum-Mullem en Fanfareorkest Sint Cornelius te gast bij Muziekvereniging Excelsior op 16 november