Aukje Weerts Maestro van Plo 2017

Publicatiedatum: 14-05-2017

Afgelopen zaterdagavond was het dan zover, het was tijd voor de Maestro van Plo, georganiseerd door Muziekvereniging Excelsior. Na een intensieve voorbereiding van enkele maanden met hun persoonlijke coach, mochten de 5 titelkandidaten hun kunsten vertonen aan het publiek in een tot de nok toe gevulde sfeervolle Oude Heerlijkheid in Oploo. De zaal was omgetoverd in een ware TV studio waarin de camera’s gericht waren op de Maestro’s, waardoor het publiek via grote TV schermen goed kon zien of de Maestro’s in spe hun zenuwen in bedwang hadden.

De kandidaten hadden allemaal 2 stukken ingestudeerd met het orkest waarvan een stuk met een solist. Nadat het goed op elkaar ingespeelde presentatie duo Willeke Cornelissen en Robert Verhofstad het publiek had voorgesteld aan de jury en de Maestro’s, was de aftrap voor Jos Jaegers. Met zijn Zorro-act voorafgaande aan “The Mask of Zorro” betoverde hij het publiek. Ook zijn tweede optreden met de uitvoering van “Bakerstreet” met soliste Marie-José Janssen op altsax, bewees Jos dat hij piekte op het juiste moment. Maar niet alleen Jos was in topvorm deze avond. Ook André Vermeulen, die bij zijn eerste stuk “Venus” met zang van Miep van den Berg ook al veel applaus ontving, kreeg de lachers op zijn hand toen hij zijn deegroller als dirigeerstok ging gebruiken tijdens de “Second Waltz”. De acts werden afgewisseld met enkele leuke filmpjes waarin het publiek kon zien wat de Maestro doet in het dagelijks leven en hoe hij repeteerde met zijn of haar coach, dit alles werd gelardeerd met de nodige humoreske scenes wat bij het  publiek heel erg in de smaak viel gezien de reacties uit de zaal tijdens en na de voorstelling. De speciaal voor de Maestro’s ingerichte “Blueroom” met gastheer en presentator Sam Cornelissen oogstte ook veel lof en vooral de droge humor van Sam sloeg heel goed aan bij het publiek.

Ook de andere drie kandidaten wisten het publiek te amuseren, maar gingen duidelijk voor de winst deze avond. Na hun eerste optreden voerden de 2 dames Aukje Weerts en Gertie Verberk de ranglijst aan gevolgd door Chris van Duijnhoven. Aukje had de toon gezet met “Beauty and the Beast” en scoorde daar met haar prachtige verschijning en dito dirigeerstijl optimaal terwijl Chris in zijn eerste optreden met “Game of Thrones” een paar punten liet liggen. Outsider Gertie profiteerde meteen met haar uitstekende uitvoering van “Sorry” met Wout Peeters als solist op bugel.

Na de pauze waren de rollen omgekeerd. Chris legde de lat direct heel erg hoog met zijn swingende en uitstekende dirigeerstijl tijdens “Iedereen is van de wereld” met zang van solist Paul Kuijpers. Gertie kon het niveau van voor de pauze niet herhalen toen ze enkele maten te vroeg haar tweede stuk “Mr. Blue Sky” beëindigde. Aukje wist aan te klampen aan het niveau van Chris. Met haar laatste stuk “Walking on Sunshine” met zang van Marjelle Hendriks wist ze voor haarzelf en haar coach Jacqueline Verhofstad de zon te laten schijnen, want na rijp beraad van de jury en het tellen van de stemmunten van het publiek en het oordeel van het orkest kon het presentatie duo Willeke en Robert de gouden enveloppe openen met de naam van de winnaar. Onder luid paukengeroffel en een wolk van confettisnippers werd Aukje Weerts gehuldigd als winnaar van “Maestro van Plo 2017” en mocht zij de prachtige trofee in ontvangst nemen.  Daarna dirigeerde Aukje nog een keer haar winnende stuk. Als kers op de taart mag zij tijdens “Plo draait door Part III” in oktober van dit jaar het orkest nogmaals dirigeren. Namens de organisatie danken wij iedereen die heeft meegeholpen aan het slagen van deze onvergetelijke avond en feliciteren wij Aukje en haar coach van harte met dit prachtige resultaat.

Meulefeesten Oploo openen vrijdagavond groots met “Taptoe”
Fruhshoppen in Oploo met Blaaskapel Freunde Echo op zondag 26 mei
Reundje Meule Oploo wandelevenement voor jong en oud!
Start kaartverkoop voor dorpsbrunch “Klap van de Meule” tijdens Meulefeesten Oploo op zondag 26 mei
Vier de “Meulefeesten” in laatste Meiweekend!
Molenfeesten terug bij 110-jaar Muziekvereniging Excelsior
Fanfareorkest CWO Groningen te gast in “de Speultuin” op zondag 29 april
Excelsior huldigt 6 jubilarissen tijdens concert aanstaande zaterdag
“PLO DRAAIT DOOR” PART 3 : GROOT SUCCES!