Fanfareorkest CWO Groningen te gast in “de Speultuin” op zondag 29 april

Publicatiedatum: 16-04-2018

Op zondag 29 april organiseert Muziekvereniging Excelsior een Lenteconcert in Openluchttheater “de Speultuin” in Oploo.

Fanfareorkest CWO Groningen bestaat dit jaar 50 jaar en is ontstaan uit een combinatie van 2 fanfares te weten Fanfare Wilhelmina en Fanfare Oranje, beiden actief in de stad Groningen. Vanwege hun jubileum maken ze dit jaar een uitstapje naar het Brabantse land en zullen ze een tweetal concerten verzorgen waaronder een in ons eigen Oploo. In September van dit jaar zal CWO als gastheer optreden voor Muziekvereniging Excelsior in hun eigen stad Groningen, en zullen wij op de markt onder de Martinitoren onze klanken mogen laten horen tijdens het Noorderzonfestival.

Het Groningse orkest staat zeer goed aangeschreven en komt uit in de 1e divisie en staat sinds 2011 onder leiding van Thom Zigterman, een dirigent die zijn sporen in de harmonie- en fanfarewereld al verdiend heeft. Het orkest bestaande uit ongeveer 35 personen rouleert regelmatig van bezetting hetgeen veroorzaakt wordt door de vele studenten die lid zijn van deze club en na verloop van jaren weer uitwaaien over het land. Des te knapper is het dat het orkest al sinds 2004 onafgebroken in de 1e divisie is blijven spelen. In een studentenstad als Groningen is natuurlijk altijd nieuwe aanwas.

Reden voldoende voor u om op zondag 29 april te komen genieten van zowel Fanfareorkest CWO Groningen als ons eigen fanfareorkest in hopelijk een heerlijk lentezonnetje.
Het concert in Openluchttheater de Speultuin begint om 11.00 uur en de entree is gratis. In de pauze kunt u een tegen vergoeding een consumptie verkrijgen bij de vrijwilligers van “de Speultuin”. Bij slecht weer zal het concert plaatsvinden in de Oude Heerlijkheid.

Aanstaande zaterdag “Beleef Kerst” met Muziekvereniging Excelsior en “Mart en band”, blokfluiters en Jeugdslagwerkgroep
Slagwerkgroep Vortum-Mullem en Fanfareorkest Sint Cornelius te gast bij Muziekvereniging Excelsior op 16 november
Meulefeesten Oploo openen vrijdagavond groots met “Taptoe”
Fruhshoppen in Oploo met Blaaskapel Freunde Echo op zondag 26 mei
Reundje Meule Oploo wandelevenement voor jong en oud!
Start kaartverkoop voor dorpsbrunch “Klap van de Meule” tijdens Meulefeesten Oploo op zondag 26 mei
Vier de “Meulefeesten” in laatste Meiweekend!
Molenfeesten terug bij 110-jaar Muziekvereniging Excelsior
Excelsior huldigt 6 jubilarissen tijdens concert aanstaande zaterdag