Kandidaat "Maestro van Plo" André Vermeulen

Publicatiedatum: 02-05-2017

Op zaterdag 13 mei organiseert Muziekvereniging Excelsior de productie “Maestro van Plo”. In een avondvullend programma zullen 5 bekende dorpsgenoten gaan proberen het fanfareorkest enkele stukken te laten spelen, waarbij zij het dirigeerstokje mogen hanteren.

In de weken voorafgaand aan de finale, zullen we u de 5 kandidaten voorstellen. Vandaag de laatste kandidaat voor de titel: André Vermeulen.

André Vermeulen

De ‘eminence grise’ tussen de kandidaten voor de titel is André Vermeulen. De onlangs 65 jaar geworden bakker van Plo en fervente PSV-aanhanger is erg serieus bezig met Maestro. Ook hij gaat net als zijn coach Gerty Visschers voor de titel. Wekelijks repeteert hij samen met zijn coach op de stukken; “mijn coach pakt me flink aan, maar hij is dan ook erg goed in wat hij doet. Hij heeft zelfs diploma’s voor dirigeren aan de muur hangen” aldus André vol bewondering. Ook bij deze kandidaat beginnen de zenuwen zo langzamerhand een rol te spelen. Daarom ondernam hij een stiekeme spionagetrip naar een repetitie van de fanfare om daar eens te kijken hoe dirigent Hans Thijssen zijn stuk dirigeerde. André is gewend om op het podium te staan, maar meestal in een heel andere hoedanigheid als deze keer: “het is nu geen tijd voor grapjes, dit is serious business, we moeten aan de bak om de mensen te laten genieten van deze prachtige muziek. Ik doe daarvoor mijn uiterste best”.

Muziekvereniging Excelsior Oploo zoekt dirigent
Slagwerkspektakel in plaats van Meubelboulevard op 2e Paasdag
“Kerstlicht” met Excelsior tijdens Kerstconcert op zaterdag 17 december 2022
Uitwisselingsconcert Excelsior in Groesbeek
Muziekvereniging Excelsior Oploo maakt vliegende start na muzikale lockdown!
In Memoriam Ad van de Berg (1945 – 2020)
Overlijden Harrie Aarts
Aanstaande zaterdag “Beleef Kerst” met Muziekvereniging Excelsior en “Mart en band”, blokfluiters en Jeugdslagwerkgroep
Slagwerkgroep Vortum-Mullem en Fanfareorkest Sint Cornelius te gast bij Muziekvereniging Excelsior op 16 november