Meulefeesten Oploo openen vrijdagavond groots met “Taptoe”

Publicatiedatum: 19-05-2019

Aanstaande vrijdag 24 mei worden de Meulefeesten in Oploo afgetrapt met een heuse Taptoe. De ouderen onder ons zullen zich de oude Molenfeesten nog wel herinneren waarbij ook toen op vrijdagavond het dorp uitliep naar de molen om daar de Taptoe te aanschouwen.

Ook in deze editie van de Meulefeesten openen we vrijdagavond om 20.00 uur in een taptoe-achtige setting, genaamd “Speule rond de Meule”.

Muziekvereniging Excelsior bestaat 110 jaar dus dat moet gevierd worden in Oploo met muziek. En muziek is er volop aanstaande vrijdag. Naast de jubilaris zelf zijn de harmonieën Sint Cecilia Sint Anthonis en Sint Jan Wanroij aanwezig, maar ook het St Matthiasgilde uit Oploo en St Antoniusgilde uit Sint Anthonis. Het geheel wordt gecompleteerd door een echte schotse doedelzakband genaamd Gemert Firebrigade Pipes & Drums. Deze brandweermannen die in hun vrije tijd graag op de doedelzak blazen, zullen een mooie show ten beste geven zoals we die in Oploo niet eerder zagen. Alle reden dus om aanstaande vrijdagavond aanwezig te zijn om dit spektakel te aanschouwen en te beluisteren. Het publiek kan zich opstellen op het Mulderserf omdat de optredens aan die kant van de windmolen zullen plaatsvinden. Voor de ouderen zullen er stoelen aanwezig zijn. Er wordt geen entree geheven. Bij slecht weer zullen de optredens in de tent plaatsvinden. Na deze optredens zal het Metropeelorkest uit Westerbeek nog zorgen voor een paar uur gezelligheid in de feesttent. U bent allemaal van harte welkom. Feest met ons mee!

Slagwerkspektakel in plaats van Meubelboulevard op 2e Paasdag
“Kerstlicht” met Excelsior tijdens Kerstconcert op zaterdag 17 december 2022
Uitwisselingsconcert Excelsior in Groesbeek
Muziekvereniging Excelsior Oploo maakt vliegende start na muzikale lockdown!
In Memoriam Ad van de Berg (1945 – 2020)
Overlijden Harrie Aarts
Aanstaande zaterdag “Beleef Kerst” met Muziekvereniging Excelsior en “Mart en band”, blokfluiters en Jeugdslagwerkgroep
Slagwerkgroep Vortum-Mullem en Fanfareorkest Sint Cornelius te gast bij Muziekvereniging Excelsior op 16 november
Fruhshoppen in Oploo met Blaaskapel Freunde Echo op zondag 26 mei