Opstaporkest

Al ruim 17 jaar maakt een opstaporkest onderdeel uit van Muziekvereniging Excelsior Oploo.

Het opstaporkest is voor leerlingen in opleiding een opstap naar het fanfareorkest en dient ook als aanvulling op de opleiding. Afhankelijk van de vorderingen kunnen de muzikanten, na ongeveer een jaar muziekles, in het opstaporkest meespelen.

In dit orkest leren de leerlingen samen spelen met andere muzikanten, maar ook met verschillende instrumenten. Verder leren de muzikanten hier muziek maken en tegelijkertijd te kijken naar de dirigent. Wat wordt geleerd tijdens de muzieklessen, kan bij het opstaporkest ‘in de praktijk’ gebracht worden.

Het opstaporkest “Excelsior” Oploo staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Miko Derks, afkomstig uit Nieuw-Bergen. Op dit moment bestaat het opstaporkest uit 16 blazers en 3 slagwerkers, afkomstig uit Oploo en Westerbeek. Dit zijn zowel jeugdige, als volwassen leerling muzikanten.
De begeleiding van het opstaporkest is in handen van Miko Derks, Jacqueline Verhofstad en Helene van de Weem. Zij organiseren ook optredens en nevenactiviteiten, waaronder het jaarlijkse uitje met alle jeugdleden van de vereniging.

De repetitie is elke vrijdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur in Gemeenschapshuis “De Oude Heerlijkheid” in Oploo.