Fanfare Excelsior Oploo

Fanfare “Excelsior” – waarvan de naam inmiddels is gewijzigd in Muziekvereniging Excelsior Oploo - is opgericht in 1909 en sinds die tijd actief in Oploo. Deze actieve en gezellige vereniging vervult een belangrijke rol binnen de Oplose dorpsgemeenschap.

Door het jaar heen zijn er een aantal vaste activiteiten die door het fanfareorkest opgeluisterd worden. De carnavalsoptocht, het kermisconcert, het concert bij Bronlaak, de processie Oploo – Handel en de intocht van Sinterklaas komen jaarlijks terug. Naast deze vaste activiteiten worden ieder jaar nog diverse andere activiteiten georganiseerd, zoals het Oranjespetters-concert en het Kerstconcert en iets minder frequent  een promsconcert onder de naam “Plo draait door” of een Musical Dinnershow. Daarnaast worden we regelmatig verzocht een serenade te verzorgen tijdens huwelijksjubilea of bij Koninklijke onderscheidingen van dorpsgenoten.

Het fanfareorkest staat sinds 2011 onder de muzikale leiding van Hans Thijssen uit Sint Anthonis. Tijdens concertwedstrijden komen we momenteel uit in de vierde divisie. Het repertoire varieert van klassieke werken tot moderne lichte muziek en van marsen tot popmuziek. Het orkest bestaat uit ca. 45 leden, in leeftijd variërend van +/- 13 tot in de 90 jaar. De repetities zijn op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in gemeenschapshuis “de Oude Heerlijkheid” in Oploo.