Nieuws

Meulefeesten Oploo openen vrijdagavond groots met “Taptoe”Publicatiedatum: 19-05-2019

Aanstaande vrijdag 24 mei worden de Meulefeesten in Oploo afgetrapt met een heuse Taptoe. De ouderen onder ons zullen zich de oude Molenfeesten nog wel herinneren waarbij ook toen op vrijdagavond het dorp uitliep naar de molen om daar de Taptoe te aanschouwen.
Lees meer >

Fruhshoppen in Oploo met Blaaskapel Freunde Echo op zondag 26 meiPublicatiedatum: 19-05-2019

Na afloop van de brunch op zondag 26 mei gaan de Meulefeesten verder met een blaaskapel die haar sporen in de muziekwereld al ruimschoots verdiend heeft; Blaaskapel Freunde Echo uit Overloon. Ook zij vieren dit jaar een jubileum, namelijk hun 50-jarig bestaan. Afgelopen seizoen waren ze te gast in Openluchttheater “De Speultuin” in Oploo en de meningen waren unaniem: die moeten nog eens terugkomen naar Oploo.
Lees meer >

Reundje Meule Oploo wandelevenement voor jong en oud!Publicatiedatum: 19-05-2019

Tijdens de Meulefeesten in Oploo kunt u aanstaande zaterdag 25 mei uw benen strekken en genieten van de natuur en de struinpaadjes rondom Oploo.
Lees meer >

Start kaartverkoop voor dorpsbrunch “Klap van de Meule” tijdens Meulefeesten Oploo op zondag 26 meiPublicatiedatum: 17-04-2019

Tijdens de Meulefeesten organiseert Muziekvereniging Excelsior Oploo op zondag 26 mei  een dorpsbrunch geheten: “Klap van de Meule”  brunchen & fruhshoppen. Deze vindt plaats in de grote feesttent bij de molen.  U kunt deelgenoot zijn van een “smaakvol” samenzijn met heerlijke gerechten en sfeermuziek van de “Stevensländer” uit Stevensbeek. Na afloop van de brunch blijft het nog erg gezellig in de tent tijdens het Fruhshoppen, waarbij “Blaaskapel Freunde Echo” uit Overloon voor de muzikale inbreng zal zorgen.
Lees meer >

Vier de “Meulefeesten” in laatste Meiweekend!Publicatiedatum: 27-02-2019

Zoals u inmiddels weet, zeker als u bij de Pronkzittingen van de Spurriebuuken aanwezig was, bestaat Muziekvereniging Excelsior dit jaar 110 jaar. En het zou Oploo niet zijn als we daar geen feestje van maken.
Lees meer >

Molenfeesten terug bij 110-jaar Muziekvereniging ExcelsiorPublicatiedatum: 16-11-2018

Volgend jaar, om precies te zijn op 5 januari 2019, bestaat Muziekvereniging Excelsior 110 jaar en dat willen we natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan. Gedurende het jaar zullen er enkele bijzondere evenementen georganiseerd worden maar het meest in het oog springend is ongetwijfeld de revival van de Molenfeesten. Een groot aantal onder u zal het zich nog wel herinneren, de Molenfeesten. Ze werden georganiseerd vanaf 1972 tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw onder de bezielende leiding van Hub Reijnen.
Lees meer >

Fanfareorkest CWO Groningen te gast in “de Speultuin” op zondag 29 aprilPublicatiedatum: 16-04-2018

Op zondag 29 april organiseert Muziekvereniging Excelsior een Lenteconcert in Openluchttheater “de Speultuin” in Oploo.
Lees meer >

Excelsior huldigt 6 jubilarissen tijdens concert aanstaande zaterdagPublicatiedatum: 15-04-2018

Aanstaande zaterdag 21 april zal Muziekvereniging Excelsior tijdens een speciaal concert maar liefst zes jubilarissen in het zonnetje gaan zetten. Nooit eerder in de geschiedenis van Excelsior waren zoveel muzikanten toe aan een kroonjaar in hun muzikale carrière. Dat was ook de reden voor Excelsior om er een speciaal Jubilarissenconcert van te maken zodat alle jubilarissen voldoende aandacht krijgen en gehuldigd kunnen worden.
Lees meer >

“PLO DRAAIT DOOR” PART 3 : GROOT SUCCES!Publicatiedatum: 26-11-2017

Na het enorme succes van de derde editie van “Plo Draait Door” genieten we nog dagelijks van de leuke en mooie reacties die we horen over het Muziekspektakel.
Lees meer >

Serenade voor Koninklijke Onderscheiding Martien van den HeuvelPublicatiedatum: 18-11-2017

Afgelopen woensdag werd Martien van den Heuvel uit Oploo muzikaal door MV Excelsior in het zonnetje gezet met zijn vrouw Toos voor de Koninklijke Onderscheiding die Martien vrijdag mocht ontvangen voor zijn vele vrijwilligerswerk bij diverse verenigingen in Oploo, Sint Anthonis en Westerbeek. Martien was in de jaren 80 van de vorige eeuw eveneens lid van onze vereniging als slagwerker bij het fanfareorkest en de Frohliche Muhlekappele. Nogmaals van harte gefeliciteerd Martien!
Lees meer >