Nieuws

Muziekvereniging Excelsior Oploo maakt vliegende start na muzikale lockdown!Publicatiedatum: 11-06-2020

Normaal gesproken kom je niet zo snel op de voorpagina van de digitale Klankwijzer vanwege het feit dat je een repetitie organiseert. Maar in tijden van Corona is alles anders en is een herstart van de repetities al snel ‘wereldnieuws’.
Lees meer >

In Memoriam Ad van de Berg (1945 – 2020)Publicatiedatum: 17-04-2020

Op vrijdag 10 april overleed Ad van den Berg, echtgenoot van Annie van den Berg – Peeters en vader van Claudia en Natasja. De crematieplechtigheid vond plaats op donderdag 16 april jl. in besloten kring.
Lees meer >

Overlijden Harrie AartsPublicatiedatum: 18-03-2020

Vandaag ontvingen wij het bericht dat afgelopen zaterdag 14 maart 2020 op 96-jarige leeftijd ons erelid Harrie Aarts is overleden.
Lees meer >

Aanstaande zaterdag “Beleef Kerst” met Muziekvereniging Excelsior en “Mart en band”, blokfluiters en JeugdslagwerkgroepPublicatiedatum: 10-12-2019

Aanstaande zaterdag verzorgt Muziekvereniging Excelsior weer haar jaarlijkse Kerstconcert en laat u nu al iets van de Kerst beleven.
Lees meer >

Slagwerkgroep Vortum-Mullem en Fanfareorkest Sint Cornelius te gast bij Muziekvereniging Excelsior op 16 novemberPublicatiedatum: 15-11-2019

Aanstaande zaterdag om 20.00 uur vind in de Oude Heerlijkheid een concert plaats waarbij Muziekvereniging Excelsior, Slagwerkgroep Vortum-Mullem en het Fanfareorkest Sint Cornelius zich presenteren.
Lees meer >

Meulefeesten Oploo openen vrijdagavond groots met “Taptoe”Publicatiedatum: 19-05-2019

Aanstaande vrijdag 24 mei worden de Meulefeesten in Oploo afgetrapt met een heuse Taptoe. De ouderen onder ons zullen zich de oude Molenfeesten nog wel herinneren waarbij ook toen op vrijdagavond het dorp uitliep naar de molen om daar de Taptoe te aanschouwen.
Lees meer >

Fruhshoppen in Oploo met Blaaskapel Freunde Echo op zondag 26 meiPublicatiedatum: 19-05-2019

Na afloop van de brunch op zondag 26 mei gaan de Meulefeesten verder met een blaaskapel die haar sporen in de muziekwereld al ruimschoots verdiend heeft; Blaaskapel Freunde Echo uit Overloon. Ook zij vieren dit jaar een jubileum, namelijk hun 50-jarig bestaan. Afgelopen seizoen waren ze te gast in Openluchttheater “De Speultuin” in Oploo en de meningen waren unaniem: die moeten nog eens terugkomen naar Oploo.
Lees meer >

Reundje Meule Oploo wandelevenement voor jong en oud!Publicatiedatum: 19-05-2019

Tijdens de Meulefeesten in Oploo kunt u aanstaande zaterdag 25 mei uw benen strekken en genieten van de natuur en de struinpaadjes rondom Oploo.
Lees meer >

Start kaartverkoop voor dorpsbrunch “Klap van de Meule” tijdens Meulefeesten Oploo op zondag 26 meiPublicatiedatum: 17-04-2019

Tijdens de Meulefeesten organiseert Muziekvereniging Excelsior Oploo op zondag 26 mei  een dorpsbrunch geheten: “Klap van de Meule”  brunchen & fruhshoppen. Deze vindt plaats in de grote feesttent bij de molen.  U kunt deelgenoot zijn van een “smaakvol” samenzijn met heerlijke gerechten en sfeermuziek van de “Stevensländer” uit Stevensbeek. Na afloop van de brunch blijft het nog erg gezellig in de tent tijdens het Fruhshoppen, waarbij “Blaaskapel Freunde Echo” uit Overloon voor de muzikale inbreng zal zorgen.
Lees meer >

Vier de “Meulefeesten” in laatste Meiweekend!Publicatiedatum: 27-02-2019

Zoals u inmiddels weet, zeker als u bij de Pronkzittingen van de Spurriebuuken aanwezig was, bestaat Muziekvereniging Excelsior dit jaar 110 jaar. En het zou Oploo niet zijn als we daar geen feestje van maken.
Lees meer >