Nieuws

Vier de “Meulefeesten” in laatste Meiweekend!Publicatiedatum: 27-02-2019

Zoals u inmiddels weet, zeker als u bij de Pronkzittingen van de Spurriebuuken aanwezig was, bestaat Muziekvereniging Excelsior dit jaar 110 jaar. En het zou Oploo niet zijn als we daar geen feestje van maken.
Lees meer >

Molenfeesten terug bij 110-jaar Muziekvereniging ExcelsiorPublicatiedatum: 16-11-2018

Volgend jaar, om precies te zijn op 5 januari 2019, bestaat Muziekvereniging Excelsior 110 jaar en dat willen we natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan. Gedurende het jaar zullen er enkele bijzondere evenementen georganiseerd worden maar het meest in het oog springend is ongetwijfeld de revival van de Molenfeesten. Een groot aantal onder u zal het zich nog wel herinneren, de Molenfeesten. Ze werden georganiseerd vanaf 1972 tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw onder de bezielende leiding van Hub Reijnen.
Lees meer >

Fanfareorkest CWO Groningen te gast in “de Speultuin” op zondag 29 aprilPublicatiedatum: 16-04-2018

Op zondag 29 april organiseert Muziekvereniging Excelsior een Lenteconcert in Openluchttheater “de Speultuin” in Oploo.
Lees meer >

Excelsior huldigt 6 jubilarissen tijdens concert aanstaande zaterdagPublicatiedatum: 15-04-2018

Aanstaande zaterdag 21 april zal Muziekvereniging Excelsior tijdens een speciaal concert maar liefst zes jubilarissen in het zonnetje gaan zetten. Nooit eerder in de geschiedenis van Excelsior waren zoveel muzikanten toe aan een kroonjaar in hun muzikale carrière. Dat was ook de reden voor Excelsior om er een speciaal Jubilarissenconcert van te maken zodat alle jubilarissen voldoende aandacht krijgen en gehuldigd kunnen worden.
Lees meer >

“PLO DRAAIT DOOR” PART 3 : GROOT SUCCES!Publicatiedatum: 26-11-2017

Na het enorme succes van de derde editie van “Plo Draait Door” genieten we nog dagelijks van de leuke en mooie reacties die we horen over het Muziekspektakel.
Lees meer >

Serenade voor Koninklijke Onderscheiding Martien van den HeuvelPublicatiedatum: 18-11-2017

Afgelopen woensdag werd Martien van den Heuvel uit Oploo muzikaal door MV Excelsior in het zonnetje gezet met zijn vrouw Toos voor de Koninklijke Onderscheiding die Martien vrijdag mocht ontvangen voor zijn vele vrijwilligerswerk bij diverse verenigingen in Oploo, Sint Anthonis en Westerbeek. Martien was in de jaren 80 van de vorige eeuw eveneens lid van onze vereniging als slagwerker bij het fanfareorkest en de Frohliche Muhlekappele. Nogmaals van harte gefeliciteerd Martien!
Lees meer >

Aukje Weerts Maestro van Plo 2017Publicatiedatum: 14-05-2017

Afgelopen zaterdagavond was het dan zover, het was tijd voor de Maestro van Plo, georganiseerd door Muziekvereniging Excelsior. Na een intensieve voorbereiding van enkele maanden met hun persoonlijke coach, mochten de 5 titelkandidaten hun kunsten vertonen aan het publiek in een tot de nok toe gevulde sfeervolle Oude Heerlijkheid in Oploo. De zaal was omgetoverd in een ware TV studio waarin de camera’s gericht waren op de Maestro’s, waardoor het publiek via grote TV schermen goed kon zien of de Maestro’s in spe hun zenuwen in bedwang hadden.
Lees meer >

Kandidaat "Maestro van Plo" André VermeulenPublicatiedatum: 02-05-2017

Op zaterdag 13 mei organiseert Muziekvereniging Excelsior de productie “Maestro van Plo”. In een avondvullend programma zullen 5 bekende dorpsgenoten gaan proberen het fanfareorkest enkele stukken te laten spelen, waarbij zij het dirigeerstokje mogen hanteren. In de weken voorafgaand aan de finale, zullen we u de 5 kandidaten voorstellen. Vandaag de laatste kandidaat voor de titel: André Vermeulen.
Lees meer >

Maestro’s staan in de startblokken voor “Maestro van Plo” op 13 meiPublicatiedatum: 01-05-2017

Volgende week zaterdagavond 13 mei organiseert Muziekvereniging Excelsior een avondvullend programma onder de titel “Maestro van Plo” dat zal plaatsvinden in de Oude Heerlijkheid. 
Lees meer >

Kandidaat "Maestro van Plo" Gertie Verberk.Publicatiedatum: 20-04-2017

Op zaterdag 13 mei organiseert Muziekvereniging Excelsior de productie “Maestro van Plo”. In een avondvullend programma, zullen 5 bekende dorpsgenoten gaan proberen het fanfareorkest enkele stukken te laten spelen, waarbij zij het dirigeerstokje mogen hanteren. In de weken voorafgaand aan de finale, zullen we u de 5 kandidaten voorstellen. Deze week stellen we u voor aan Gertie Verberk.
Lees meer >