Overlijden Harrie Aarts

Publicatiedatum: 18-03-2020

Vandaag ontvingen wij het bericht dat afgelopen zaterdag 14 maart 2020 op 96-jarige leeftijd ons erelid Harrie Aarts is overleden.

 

Harrie was vanaf de heroprichting van toen nog Fanfare Excelsior in 1957 lid van het bestuur. Hij zette zich in om de in verval geraakte vereniging weer nieuw leven in te blazen, maar dan wel achter de bestuurstafel. Hij was jarenlang de rechterhand van voorzitter Tien Verberk als vicevoorzitter en gewoon bestuurslid van onze vereniging. Hij zette zich in voor de nieuwe uniformen voor de fanfare die in 1963 aan de leden ter beschikking konden worden gesteld.

Hij werkte vooral hard op de achtergrond en kon daarbij de zaken van een afstand realistisch bekijken en van zijn mening voorzien. Toen Tien Verberk in 1987 afscheid nam als voorzitter, nam Harrie voorlopig de voorzittershamer over. Hij was nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken als de situatie daarom vroeg. Na 1,5 jaar droeg hij het voorzitterschap over aan Henk Janssen en kon hij weer naar de achtergrond.

Op 24 april 1991, dat wil dus zeggen na 34 jaar als bestuurslid en vicevoorzitter, stopte Harrie zijn bestuurswerk voor onze vereniging en werd hij tot erelid benoemd en kreeg hij de Bondsmedaille uitgereikt. Deze medaille liet hij in 2017 vol trots zien toen we hem in de bloemetjes hebben gezet ter gelegenheid van zijn 60 jaar lidmaatschap van onze vereniging.
Onlangs hebben we nog een opname en interview met hem gemaakt voor de film over onze vereniging. Een mooi document.

Onze deelneming gaat uit naar familie en vrienden namens onze hele vereniging voor de man die zo veel jaren onze vereniging heeft gediend.
Harrie dank je wel!

Muziekvereniging Excelsior Oploo zoekt dirigent
Slagwerkspektakel in plaats van Meubelboulevard op 2e Paasdag
“Kerstlicht” met Excelsior tijdens Kerstconcert op zaterdag 17 december 2022
Uitwisselingsconcert Excelsior in Groesbeek
Muziekvereniging Excelsior Oploo maakt vliegende start na muzikale lockdown!
In Memoriam Ad van de Berg (1945 – 2020)
Aanstaande zaterdag “Beleef Kerst” met Muziekvereniging Excelsior en “Mart en band”, blokfluiters en Jeugdslagwerkgroep
Slagwerkgroep Vortum-Mullem en Fanfareorkest Sint Cornelius te gast bij Muziekvereniging Excelsior op 16 november
Meulefeesten Oploo openen vrijdagavond groots met “Taptoe”