Opleidingen Excelsior Oploo

Sinds 2013 heeft Muziekvereniging Excelsior de opleiding volledig in eigen beheer. Het doel hiervan is dat je later musicerend lid wordt van het fanfareorkest. Aanmelden kun je bij de coördinator opleidingen of bij één van de andere bestuursleden van Muziekvereniging Excelsior.

Voordat je bij het fanfareorkest komt moet je een paar jaar ervaring hebben. Je moet muzieknoten kunnen lezen en goed op je instrument kunnen spelen.

Een goede basis is eerst een jaar blokfluiten te volgen. Hier leer je de noten en kun je al snel muziek maken. Vervolgens kun je een muziekinstrument kiezen in overleg met de Muziekvereniging. De soorten instrumenten waar je uit kunt kiezen zijn: Koperblaasinstrument, Saxofoon of Slagwerk.

Tijdens de opleiding word je voorbereid om eerst het diploma A en vervolgens het diploma B te behalen. Na een jaar lessen kun je meestal naar het opleidingsorkest-/of de slagwerkgroep. Je hebt dan muziekles en daarnaast repeteer je één keer per week met het opleidingsorkest-/of de slagwerkgroep. Daar leer je samenspelen met andere leerlingen. Dat maakt de overstap naar het fanfareorkest makkelijker. Als je na het behalen van je diploma A nog ongeveer 1 á 2 jaar les hebt gehad ga je naar het fanfareorkest (zie fanfare) en kun je diploma B behalen. Bovengenoemde volgorde en de tijdsduur zijn van een gemiddelde leerling. Na het behalen van diploma A en B kun je verder gaan met diploma C en eventueel diploma D. De theorie- en praktijkexamens worden elders afgenomen.

Lesrooster 2020-2021

Geen muzieklessen

Week 43 25 t/m 31 oktober Herfstvakantie

Week 52/1

27 dec. t/m 9 januari

Kerstvakantie

Week 9

28 feb. t/m  6 maart

Carnaval / Krokusvakantie

Week 17/18

25 apr. t/m 8 mei

Meivakantie 

Week 25

4 juli 

Zomervakantie

 

Verder

Week 3

17 t/m 21 januari 

1ste rapport

Week 4

24 t/m 28 januari 

Kijkles / Rapportbespreking

Week 26

27 juni t/m 1 juli

2de rapport / Certificaat, Diploma-uitreiking